TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
 
 
 

Audiobook

Zaginiony symbol
(Audiobook (płyta CD))
34,90 zł 31,40 zł
 
 
 
 
 
 
 

Lista tytułów z wydawnictwa "SGGW"

10 | 20 | 30
Wyniki wyszukiwania
Znaleziono 20 pasujących rekordów dla kryteriów wyszukiwania 1 2 > >>
Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa , Bartłowiak-Broda Iwona, Broda Zbigniew, Grzebules Dariusz red.

„Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa” stanowi polską wersję „Glossary of Biotechnology for Food and Agriculture” wydanego przez FAO w 2001 roku, a następnie dwukrotnie poprawianego i uaktualnianego w 2003 i 2007 roku. Słownik ten został przetłumaczony na kilka języków. Odniósł sukces wydawniczy w wielu krajach. Jest stale udoskonalany, gdyż terminologia biotechnologiczna ulega dynamicznym zmianom. Słownik zawiera syntetyczną ... więcej

Przeszłość i tożsamość Społeczno-kulturowe aspekty polskiego neopogaństwa , Wiench Piotr red.

Społeczny wymiar życia religijnego przykuwa uwagę socjologów od czasów Emila Durkheima. Jego „Elementarne formy życia religijnego" z 1912 r. wyznaczyły kierunek kierunek badań w tworzonej przez niego nowej dyscyplinie akademickiej - socjologii. Wysiłek badaczy koncentrował się często na interpretacji zjawisk kluczowych dla zrozumienia dominujących, hegemonistycznych religii. Współcześnie, w czasach globalizacji i wzrastającego pluralizmu religijnego, wyrażającego ... więcej

Zastosowanie wybranych drobnoustrojów w biotechnologii żywności, Gniewosz Małgorzata, Lipińska Edyta red.

Niniejszy podręcznik jest przeznaczony, przede wszystkim, dla studentów specjalizujących się w zakresie biotechnologii i mikrobiologii żywności na kierunkach takich, jak:: technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo żywności, biotechnologia oraz kierunkach pokrewnych. Jednocześnie kierujemy go do biotechnologów i technologów żywności już pracujących w zawodzie. Książka powstała w wyniku naszej wieloletniej pracy dydaktycznej ... więcej

Media relations w sektorze rolno spożywczym, Jaska Ewa, Szczykutowicz Anita red.

Wstęp Dla większości ludzi głównym źródłem informacji są media. Jednak media tylko w niewielkim stopniu wytwarzają informacje, które rozpowszechniają. To, co media komunikują opinii publicznej, pochodzi z wielu różnych źródeł, a media tylko je odpowiednio selekcjonują, redagują, hierarchizują i prezentują. Dlatego tak ważne stają się właściwe relacje z mediami, aby upowszechniały one informacje o tym, co ... więcej

Hodowla i użytkowanie koni Tom 1 + CD, Chrzanowski Szczepan, Łojek Anna, Oleksiak Sylwester

Spis Treści 1. Znaczenie gospodarcze i uwarunkowania ekonomiczne chowu i hodowli koni 1.1. Pogłowie koni 1.2. Organizacja hodowli koni w Polsce 1.3. Zarządzanie stadem 1.4. Uwarunkowania ekonomiczne chowu i hodowli koni 1.5. Opracowywanie wariantów prowadzenia przedsięwzięcia końskiego Płyta CD Ranking ksiąg stadnych na podstawie wyników w skokach przez przeszkody, ujeżdzeniu i WKKW według WBFSH Kalkulacje kosztów produkcji pasz Kalkulacje kosztów utrzymania koni 2. ... więcej

Chów i hodowla trzody chlewnej, Batorska Martyna, Więcek Justyna

Spis treści 1. Typy użytkowe i rasy trzody chlewnej (A. Rekiel) ...................... 7 1.1. Typy użytkowe...................................................................... 7 1.2. Pochodzenie świń domowych .............................................. 8 1.3. Rasy świń........................................................................... 9 1.3.1. Rasy zagraniczne............................................................ 9 1.3.2. Rasy i linie ojcowskie .......................................... ... więcej

Współczesna turystyka i rekreacja Nowe wyzwania i trendy, Ozimek Irena red.

SPIS TREŚCI Wprowadzenie – Irena Ozimek ... 5 Rozdział I. Rozwój turystyki na obszarach wiejskich ... 7 Geneza i etapy rozwoju agroturystyki w Polsce – Izabella Sikorska-Wolak, Jan Zawadka ... 9 Marka jako szansa na kształtowanie konkurencyjności gospodarstw agroturystycznych – Hanna Górska-Warsewicz ... 30 Promocja oferty usług turystycznych na obszarach wiejskich – Monika Świątkowska, Beata Sawicka ... 48 Rozdział II. Turystyka aktywna i rekreacja ... 71 Ogólnodostępne ... więcej

Ogólna technologia żywności, Dłużewska Elżbieta, Leszczyński Krzysztof red.

Ogólna technologia żywności jest przedmiotem kierunkowym dla studentów Wydziału Nauk o Żywności realizujących program studiów na kierunkach: technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo żywności oraz towaroznawstwo. Jest to przedmiot, który opisuje, charakteryzuje i kwantyfikuje zjawiska zachodzące podczas procesów jednostkowych pozyskiwania, przechowywania, przetwórstwa i dystrybucji produktów żywnościowych. Poszczególne ... więcej

Metodyka wybranych pomiarów w inżynierii rolniczej i agrofizyce, Kaleta Agnieszka red.

W podręczniku omówiono metody pomiarowe wybranych wielkości nieelektrycznych (pomiar temperatury, ciśnienia, przepływu, masy, wilgotności względnej powietrza wilgotnego, czasu) oraz stosowane do tych pomiarów przyrządy pomiarowe. Na potrzeby niniejszego podręcznika zaproponowano schemat przyrządu pomiarowego, który składa się z następujących bloków: czujnika (ang. sensor), układów przetwarzania informacji (sygnałów) z czujnika oraz układów ... więcej

Drzewa i krzewy w ogrodzie przydomowym, Zaraś-Januszkiewicz Ewa

SPIS TREŚCI Od Autorki ... 7 Wstęp ... 8 1. Wprowadzenie ... 9 2. Analiza walorów plastycznych roślin drzewiastych oraz ich wykorzystanie i eksponowanie w warunkach ogrodu przydomowego ... 16 2.1. Skala i kategorie oceny cech plastycznych roślin ... 16 2.2. Kolorystyka roślin i jej znaczenie w ogrodowej kompozycji roślinnej ... 18 2.3. Pokrój roślin ... 34 2.4. Detal roślinny ... 39 3. Zasady kompozycji roślin drzewiastych w ogrodach przydomowych ... 53 3.1. Wykorzystanie teorii ... więcej

1 2 > >>
 
 
 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa P.H. Kowalska akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier