Lista tytułów z wydawnictwa "SGGW"

10 | 20 | 30
Wyniki wyszukiwania
Znaleziono 25 pasujących rekordów dla kryteriów wyszukiwania 1 2 3 > >>
Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa , Bartłowiak-Broda Iwona, Broda Zbigniew, Grzebules Dariusz red.
Przeszłość i tożsamość Społeczno-kulturowe aspekty polskiego neopogaństwa , Wiench Piotr red.

„Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa” stanowi polską wersję „Glossary of Biotechnology ... więcej

Społeczny wymiar życia religijnego przykuwa uwagę socjologów od czasów Emila Durkheima. Jego „Elementarne formy życia ... więcej

Mięso podstawy nauki i technologii, prof. dr. hab. Andrzej Pisuli red.
Zastosowanie wybranych drobnoustrojów w biotechnologii żywności, Gniewosz Małgorzata, Lipińska Edyta red.

SPIS TREŚCI PRZEDMOWA ... 7 Część I – SUROWCE ZWIERZĘCE I ICH JAKOŚĆ Rozdział 1. WPROWADZENIE . ... więcej

Niniejszy podręcznik jest przeznaczony, przede wszystkim, dla studentów specjalizujących się w zakresie biotechnologii i mikrobiologii ... więcej

Media relations w sektorze rolno spożywczym, Jaska Ewa, Szczykutowicz Anita red.
Hodowla i użytkowanie koni Tom 1 + CD, Chrzanowski Szczepan, Łojek Anna, Oleksiak Sylwester

Wstęp Dla większości ludzi głównym źródłem informacji są media. Jednak media tylko w niewielkim stopniu ... więcej

Spis Treści 1. Znaczenie gospodarcze i uwarunkowania ekonomiczne chowu i hodowli koni 1.1. Pogłowie koni 1.2. Organizacja hodowli koni ... więcej

Chów i hodowla trzody chlewnej, Batorska Martyna, Więcek Justyna
Współczesna turystyka i rekreacja Nowe wyzwania i trendy, Ozimek Irena red.

Spis treści 1. Typy użytkowe i rasy trzody chlewnej (A. Rekiel) ...................... 7 1.1. Typy użytkowe......................... ... więcej

SPIS TREŚCI Wprowadzenie – Irena Ozimek ... 5 Rozdział I. Rozwój turystyki na obszarach wiejskich ... 7 Geneza i etapy ... więcej

Ogólna technologia żywności, Dłużewska Elżbieta, Leszczyński Krzysztof red.
Metodyka wybranych pomiarów w inżynierii rolniczej i agrofizyce, Kaleta Agnieszka red.

Ogólna technologia żywności jest przedmiotem kierunkowym dla studentów Wydziału Nauk o Żywności realizujących ... więcej

W podręczniku omówiono metody pomiarowe wybranych wielkości nieelektrycznych (pomiar temperatury, ciśnienia, przepływu, masy ... więcej

1 2 3 > >>
 
 
 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa P.H. Kowalska akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier