Lista tytułów z wydawnictwa "Parma Press"

10 | 20 | 30
Wyniki wyszukiwania
Znaleziono 89 pasujących rekordów dla kryteriów wyszukiwania 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Warszawa stolica Polski, Grunwald-Kopeć Renata

Ten albumik to najlepszy fotograficzny przewodnik po Warszawie i pamiątka z pobytu w tym mieście. W albumie pokazaliśmy najbardziej znane i charakterystyczne obiekty historyczne ale również współczesne oblicze Warszawy.

Polska Najpiękniejsze pejzaże, Herz Lechosław

Niektórzy powiadają, że polski pejzaż jest nudny i mało urozmaicony – a my, z pomocą zdjęć w naszym albumie chcemy obalić ten mit. Pokażemy Polskę w wachlarzu różnorodności – od morskiego wybrzeża, poprzez krainę jezior, nieujarzmione rzeki, mazowiecką równinę, ozdobione białymi skałkami wyżyny aż po imponujące górskie masywy. Świat można odkrywać na różne sposoby, a podziwianie pięknych ... więcej

Poland's Beautiful Landscapes, Herz Lechosław

Niektórzy powiadają, że polski pejzaż jest nudny i mało urozmaicony – a my, z pomocą zdjęć w naszym albumie chcemy obalić ten mit. Pokażemy Polskę w wachlarzu różnorodności – od morskiego wybrzeża, poprzez krainę jezior, nieujarzmione rzeki, mazowiecką równinę, ozdobione białymi skałkami wyżyny aż po imponujące górskie masywy. Świat można odkrywać na różne sposoby, a podziwianie pięknych ... więcej

Tatry Zakopane Podhale, Krupa Maciej

Dzika nieokiełznana przyroda obok przestrzeni wyrwanej jej i wykreowanej przez człowieka, zagospodarowanej i oswojonej – tworzą swoistą jedność. Wykształcił się w niej bogaty i wciąż żywy folklor góralski, powstało regionalne budownictwo, głównie drewniana architektura często zdobiona snycerką (w tym piękne realizacje witkiewiczowskiego „stylu zakopiańskiego”). Zakopane to niezmiennie mekka narciarzy i baza wypadowa w Tatry; stąd ... więcej

The Tatras Zakopane Podhale, Krupa Maciej

Dzika nieokiełznana przyroda obok przestrzeni wyrwanej jej i wykreowanej przez człowieka, zagospodarowanej i oswojonej – tworzą swoistą jedność. Wykształcił się w niej bogaty i wciąż żywy folklor góralski, powstało regionalne budownictwo, głównie drewniana architektura często zdobiona snycerką (w tym piękne realizacje witkiewiczowskiego „stylu zakopiańskiego”). Zakopane to niezmiennie mekka narciarzy i baza wypadowa w Tatry; stąd ... więcej

Kraków Królewskie miasto wersja rosyjska, Parma Christian Michalska Elżb

Kraków to miasto bliskie sercu każdego Polaka. Jest on wspaniałym świadkiem dziejów naszego narodu, jego kultury i sztuki. W albumie znajdziecie Państwo miasto starych murów, historii, muzeów jak również współczesne oblicze miasta.

Polska Dziedzictwo narodowe wersja francuska, Rudziński Grzegorz

Polska – skrawek Europy położony między Bałtykiem a Tatrami, kraj o skomplikowanej przeszłości, wielokrotnie dźwigający się z ruin i walczący o swoje samostanowienie. Liczne zabytki historii materialnej, ślady dawnych kultur, obyczaje i tradycje, krajobraz i przyroda – to wszystko staraliśmy się pokazać w 20 rozdziałach tematycznych, aby zachęcić Państwa do poznania i zrozumienia tej krainy nad Wisłą.

Polska, Giełżyński Wojciech
Polska
143,00 zł 128,70 zł

Tajemnicza wyspa zawieszona między wschodem a zachodem, z kulturą czerpiącą z obu tych źródeł, z rozdwojoną mentalnością – to jest Polska. Dziwna, niezrozumiana, pełna kontrastów i absurdów, a jednocześnie pełna nadziei. Z przyrodą, której atutem jest jej nieokiełznanie, z siermiężną architekturą prowincjonalną dawnego zaścianka i wspaniałymi założeniami urbanistycznymi zamożnych miast. Z murowanymi dworami ... więcej

Cuisine Polonaise, Byszewska Izabella

Nasza kucharska książka jest pretekstem do kulinarnej wędrówki po Polsce. W każdym regionie kraju zaskoczy nas bogactwo i różnorodność lokalnej kuchni, używanych przypraw i dodatków. Tradycyjne pieczywa i domowe wędliny, własne przetwory z owoców i warzyw, zawiesiste zupy, pieczone mięsa, grzyby na wiele sposobów – no i rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego – nalewki owocowe i miody pitne. Wiele tradycyjnych potraw możemy wykonać ... więcej

Polnische Kuche, Byszewska Izabella

Nasza kucharska książka jest pretekstem do kulinarnej wędrówki po Polsce. W każdym regionie kraju zaskoczy nas bogactwo i różnorodność lokalnej kuchni, używanych przypraw i dodatków. Tradycyjne pieczywa i domowe wędliny, własne przetwory z owoców i warzyw, zawiesiste zupy, pieczone mięsa, grzyby na wiele sposobów – no i rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego – nalewki owocowe i miody pitne. Wiele tradycyjnych potraw możemy wykonać ... więcej

1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>
 
 
 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa P.H. Kowalska akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier