TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
ksiazka tytuł: Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii autor: Słowiński Mirosław red.
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 0,00 zł
  • 0,00 zł
  • 0,00 zł
  • Od 9,50 zł
  • Od 12,50 zł
  • Od 11,00 zł
  • Od 15,50 zł
  • 0,00 zł
  • Od 9,90 zł
  • Od 11,00 zł
  • 0,00 zł
  • Od 6,90
  • Od 9,90

Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii

Wersja papierowa
Wydawnictwo: SGGW
ISBN: 978-83-7583-570-0
Format: 17x24cm
Liczba stron: 285
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2014 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
45,00 zł 41,40 zł

Spis treści
1. Technologia mięsa
1.1. Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne / Andrzej Tyburcy, Tomasz Florowski
1.2. Peklowanie mięsa / Lech Adamczak, Mirosław Słowiński
1.3. Proces produkcji wędlin / Mirosław Słowiński, Krzysztof Dasiewicz
1.4. Proces produkcji konserw mięsnych / Lech Adamczak, Aneta Cegiełka
1.5. Technologia wędlin podrobowych / Tomasz Florowski, Krzysztof Dasiewicz
1.6. Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego / Dorota Pietrzak, Aneta Cegiełka
1.7. Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie mięsa / Aneta Cegiełka, Lech Adamczak
1.8. Wykorzystanie białek niemięśniowych w technologii mięsa / Krzysztof Dasiewicz, Marta Chmiel
1.9. Wykorzystanie fosforanów w technologii mięsa / Marta Chmiel, Mirosław Słowiński
1.10. Ocena jakości handlowej jaj / Dorota Pietrzak, Jan Mroczek
2. Technologia mleka
2.1. Ocena mleka surowego i technologia mleka spożywczego / Anna Berthold-Pluta, Antoni Pluta
2.2. Technologia mleka fermentowanego / Katarzyna Kycia, Stanisław Zmarlicki
2.3. Technologia kwasowego i podpuszczkowego wytrącania białek mleka / Małgorzata Ziarno, Katarzyna Kycia
2.4. Technologia serów podpuszczkowych i twarogowych / Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta
2.5. Technologia serów topionych / Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta
2.6. Technologia masła i mleka w proszku / Katarzyna Kycia, Małgorzata Ziarno
2.7. Technologia deserów mlecznych / Katarzyna Kycia, Małgorzata Ziarno
3. Podstawy technologii gastronomicznej
3.1. Procesy cieplne w technologii gastronomicznej / Tomasz Florowski, Aneta Cegiełka
3.2. Przyprawy i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej / Aneta Cegiełka, Tomasz Florowski
3.3. Zupy i sosy w technologii gastronomicznej / Marta Chmiel, Dorota Pietrzak
3.4. Metody wytwarzania i ocena ciast drożdżowych / Małgorzata Sobczyk
3.5. Ocena tłuszczów i olejów wykorzystywanych do smażenia potraw / Magdalena Maszewska, Krzysztof Krygier

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa P.H. Kowalska akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier