TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
ksiazka tytuł: Badania wybranych właściwości fizycznych płodów rolnych oraz tekstury produktów mięsnych autor: Gorzelany Józef, Rudy Mariusz
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 0,00 zł
  • 0,00 zł
  • 0,00 zł
  • Od 9,50 zł
  • Od 12,50 zł
  • Od 11,00 zł
  • Od 15,50 zł
  • 0,00 zł
  • Od 9,90 zł
  • Od 11,00 zł
  • 0,00 zł
  • Od 6,90
  • Od 9,90

Badania wybranych właściwości fizycznych płodów rolnych oraz tekstury produktów mięsnych

Wersja papierowa
Wydawnictwo: Uniwersytet Rzeszowski
ISBN: 978-83-7996-391-1
Format: 16x23cm
Liczba stron: 166
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2016 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
22,00 zł 20,20 zł

Spis treści
Wprowadzenie
Część I
BADANIE WYBRANYCH WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNYCH ANALIZOWANYCH PŁODÓW ROLNYCH
1. Charakterystyka właściwości fizycznych płodów rolnych
1.1. Właściwości geometryczne
1.2. Właściwości powierzchniowe
1.3. Właściwości masowe
1.4. Właściwości mechaniczne
1.5. Właściwości optyczne
1.6. Właściwości elektryczne
1.7. Właściwości cieplne
2. Wpływ zabiegów agrotechnicznych na plonowanie i właściwości fizyczne analizowanych płodów rolnych
2.1. Burak cukrowy
2.2. Burak ćwikłowy
2.3. Marchew
2.4. Pietruszka
2.5. Seler
2.6. Ogórek
3. Wpływ przechowywania i sposobów utrwalania na wybrane właściwości fizyczne niektórych płodów rolnych
Literatura

Część II
BADANIE TEKSTURY WYBRANYCH PRODUKTÓW MIĘSNYCH
1. Charakterystyka parametrów tekstury żywności
2. Analiza parametrów tekstury mięsa i jego przetworów
3. Analiza zależności pomiędzy wybranymi parametrami tekstury przetworów mięsnych z wykorzystaniem różnych sond pomiarowych
3.1. Materiał i metodyka badań
3.2. Wyniki badań i ich omówienie
4. Wpływ obróbki cieplnej na parametry tekstury mięśni wieprzowych
4.1. Materiał i metodyka badań
4.2. Wyniki badań i ich omówienie
5. Wpływ przechowywania chłodniczego i zamrażalniczego na teksturę mięsa i jego przetworów
5.1. Materiał i metodyka badań
5.2. Wyniki badań i ich omówienie
6. Analiza zależności pomiędzy parametrami tekstury a składem chemicznym produktów mięsnych
7. Podsumowanie
Literatura

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa P.H. Kowalska akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier